Υλικά
- 1,5 κιλό ψαρονέφρι πλυμένο, σκουπισμένο, και κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 12 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ (αν θες)
Εκτέλεση
Βάζεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρεις το κρέας να πάρει χρώμα γύρω γύρω.Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 ακόμη λεπτά. Ρίχνεις τα μανιτάρια, το καρότο και τις πιπεριές και σωτάρεις για άλλα 4 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις. Προσθέτεις τη μπύρα και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό.
Δέκα λεπτά πριν σβήσεις τη φωτιά βάζεις λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας σε ένα ποτήρι και διαλύεις το κορν φλαουρ. Το ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.
Το χοιρινο ψαρονεφρι με μπυρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.
Tips: Μπορείς να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και με άλλο κομμάτι χοιρινού αρκεί να είναι μαλακό. Μπορείς να παραλείψεις το κορν φλαουρ, απλά η σάλτσα θα σου βγει λιγότερο πηχτή. Συνοδεύεται υπέροχα με πατάτες τηγανιτές,πουρέ ακόμα και μακαρόνια.
Πηγή: nostimada
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου