Συνελήφθησαν 2 νεαροί για σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λαμία


Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τερματίστηκε η συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) νεαρών ημεδαπών, ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων πεζών κινούμενων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί σε περιοχή της Λαμίας, ένας εκ των δραστών προσέγγισε 85χρονη ημεδαπή και με την χρήση βίας, απέσπασε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα και ακολούθως, μαζί με τον συνεργό του ο οποίος τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση, τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Άμεσα, για το συγκεκριμένο περιστατικό, διενεργήθηκαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων οι δύο δράστες εντοπίστηκαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη, ως οι δράστες της σε βάρος της ληστείας και ομολόγησαν των πράξη τους, ενώ υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχαν κρύψει την αλυσίδα που είχαν νωρίτερα αποσπάσει και αποδόθηκε στην παθούσα.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενέχονται, το χρονικό διάστημα από 15-07 έως και 08-09-2015, στην διάπραξη επιπλέον έξι (6) περιπτώσεων ληστειών και μίας (1) απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε περιοχές της Λαμίας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), προσέγγιζαν αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά τους και με την χρήση βίας, αποσπούσαν από τον λαιμό τους χρυσά κοσμήματα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος τους είχαν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για διάπραξη σωρείας κλοπών σε περιοχές της Λαμίας, της Αταλάντης και των Λιβανατών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment