Πατάτες με Δεντρολίβανο

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγάλες ( συνήθως σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια)
στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι  και τις
ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μπώλ και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το δεντρολίβανο
και το περιχύνουμε πάνω απο τις πατάτες .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 220 βαθμούς,  τοποθετούμε το ταψί ή το πυρέξ
στον φούρνο περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ρίχνουμε 1/4 φλυτζάνι τσαγιού με νερό άν θέλουμε λίγο παραπάνω ζουμάκι και
ανακατεύουμε τις πατάτες ανα τακτά χρονικά διαστήματα άν θέλουμε να
ροδοκοκκινίσουνε πιο πολύ .
Σημείωση

 Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει εξωτερικά απο τα χώματα.
  Μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά και ¼ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή
   2 με 3 κουταλιές της σούπας μέλι.
    Γαρνίρουμε με 2 κοτσάνια απο δεντρολίβανο και μικρές μικρές φέτες λεμονιού.

http://www.hellenicherbs.gr/
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment