Ετοίμαζαν νέα ληστεία με καλάσνικοφ και... Jaguar στο υποκατάστημα της Πειραιώς στο Νέο Μοναστήρι!!!

Μίξη ποινικο-τρομοκρατών, σύζευξη ληστών με τα «μαύρα» με αυτούς του «Διστόμου» και στο… βάθος Επαναστατικός Αγώνας, Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, Βασίλης Παλαιοκώστας, σχέδιο «Γοργοπόταμος» και δολοφονία αρχιφύλακα φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως βρίσκονται μπροστά σε έναν δυναμικό πυρήνα της Greek Mafia που έχει πάρει «κάτω από τις φτερούγες της», συνεπικουρεί και πατρονάρει τους πρωταγωνιστές της νεοτρομοκρατίας.

Τρία καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των στελεχών των εγκληματολογικών εργαστηρίων, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποινικές ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Ιδιαίτερο βάρος όμως ρίχνεται και στο εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Το ίδιο συμβαίνει με τα τρία κλεμμένα οχήματα που εξερευνώνται προς αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι ύποπτοι έχουν και άλλα οικήματα στην κεντρική Ελλάδα.

Βασίλης Παλαιοκώστας, Σπύρος Χριστοδούλου, Σπύρος Δραβίλας, Γρηγόρης Τσιρώνης, Γιώργος Πετρακάκος και Μάριος Σεϊσίδης, αποτελούν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τον «επιχειρησιακό πυρήνα» της… ποινικής τρομοκρατίας.

Όπως είχε επισημάνει το TheTOC την Κυριακής 23 Μαΐου, οι διωκτικές αρχές έψαχναν τον Βασίλη Παλαιοκώστα στα βήματα των ληστών του Διστόμου. Μετά τις δύο ληστείες, σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα, που διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει οι Σπύρος Χριστοδούλου, Σπύρος Δραβίλας και Γρηγόρης Τσιρώνης, στην έρευνα της υπόθεσης προστέθηκαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το χρονικό διάστημα εντοπισμού των υπόπτων, δεν υπήρξε συνάντηση με άλλο άτομο ή τον Βασίλη Παλαιοκώστα.   

Το πρωί της Παρασκευής εντόπισαν ένα Νισάν Ναβάρα, που φαίνεται να είχε χρησιμοποιηθεί στις δύο πρόσφατες ληστείες, με οδηγό που έμοιαζε στον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα, σε σούπερ μάρκετ του Βόλου. Ο οδηγός τους οδήγησε στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής Παναγιάς στην Αγχίαλο Βόλου. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι 45χρονος χρησιμοποιώντας το ίδιο όχημα μαζί με τον Γρηγόρη Τσιρώνη, πήγαν στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, κατοπτεύοντας υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Μετά την επιστροφή τους και πάλι στο διώροφο οίκημα αποφασίστηκε η αστυνομική επέμβαση. Το συγκεκριμένο σπίτι, που ανήκει σε Ελληνοαμερικανό, είχε νοικιαστεί πριν από 8 μήνες από τον Σπύρο Δραβίλα, μέσω μεσιτικού γραφείου. Έξω από αυτό υπήρχαν ένα VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί στις 12-05-2015 από Γλυφάδα, ένα JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί στις 21-12-2013 επίσης από Γλυφάδα, και το NISSAN NAVARA , το οποίο είχε κλαπεί στις 19-01-2015 από την Ηλιούπολη, και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου.

Ο Σπύρος Δραβίλας, όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί είχε βάλει την κάνη καλάσνικοφ στο στόμα του και είχε πατήσει την σκανδάλη

Στις 16:00 αποφασίστηκε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πριν καν ξεκινήσει η επιχείρηση ακούστηκε μία ριπή όπλου από το εσωτερικό του σπιτιού. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους τρεις άνδρες να παραδοθούν. Ο 37χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης βγήκε στο μπαλκόνι, φέροντας σακίδιο πλάτης και κρατώντας πολεμικό καλάσνικοφ. Ζήτησε διαβεβαίωση για τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να παραδοθούν, ενώ δήλωσε ότι ο φίλος του έχει αυτοκτονήσει. Ο Σπύρος Δραβίλας, όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί είχε βάλει την κάνη καλάσνικοφ στο στόμα του και είχε πατήσει την σκανδάλη ενώ το όπλο ήταν στη θέση κατά ριπάς.

Μετά από δέκα λεπτά περίπου, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης βγήκαν άοπλοι από το σπίτι και συνελήφθησαν. Ο Σπύρος Χριστοδούλου είπε στους αστυνομικούς: «Έγινε κάτι που φοβόμουνα καιρό». Ο Γρηγόρης Τσιρώνης επέμενε ότι είναι ο «Σπύρος Δραβίλας» και τηρεί αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς.

Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και οι δύο συλληφθέντες. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν έκαναν χρήση του οπλισμού τους.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στην οικία στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, έχουν εντοπιστεί τα ακόλουθα: Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, τέσσερα πιστόλια, τέσσερις κάλυκες και τα τρία οχήματα.  Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 37χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, για παράνομη βία και άλλα αδικήματα. Μάλιστα, το 2009 είχε επικηρυχθεί για τη δράση του, μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη και τον αδερφό του Σίμο, που συνελήφθη αργότερα, με το ποσό των 600.000€.

Σε βάρος του 45χρονου Σπύρου Χριστοδούλου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε ληστείες, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nea-stoixeia-fwtia-apo-tin-epixeirisi-stin-agxialo
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment