Πέρασε ένας χρόνος χωρίς το δήμαρχο της καρδιάς μας...

ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ 
Υπέρ της ψυχής του π. Δημάρχου Ξυνιάδος ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ. ΤΣΙΑΓΚΛΑΝΗ θα τελεσθεί ετήσιο σεμνό μνημόσυνο στο Ναό Αγίου Γεωργίου στην Παναγιά Δομοκού την Κυριακή 14 Ιουνίου. Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος των έργων, ανωτέρου πνεύματος και ψυχής. Μια σπάνια αύρα θρησκευτικής ευλάβειας και ελευθερίας τύλιγε την προσωπικότητά του. 
ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ!!! 
Ανήκε στον τύπο προσωπικότητας που ονομάζεται φαιά εξοχότης. Πολλά χρόνια Διευθυντής (και θεμελιωτής) του εργοστασίου παραγωγής ντοματοπολτού στην περιοχή μας και αρκετά χρόνια Δήμαρχος Ξυνιάδος ενδιαφερόταν προσωπικά για όλους τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του, έτοιμος πάντα να προσφέρει ποικιλοτρόπως την βοήθειά του. (ακόμη και υλική). Ήταν δίκαιος, ανεκτικός και υπομονετικός με όσους εργαζόταν κοντά του, από τους οποίους κατάφερνε να εκμαιεύει το μέγιστο της ανθρωπιστικής κυρίως απόδοσής τους. Υπήρξε συγχωρητικός ακόμη και στους συκοφάντες και διώκτες του. 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΓΚΛΑΝΗΣ ήταν το χάρμα και το κόσμημα της μικρής Παναγιάς που ο ίδιος φρόντισε να γίνει ένα χωριό πρότυπο. (Τελευταίο του έργο –για το χωριό του και όχι μόνο- ένα καταπληκτικό μουσείο Λημναίου πολιτισμού το πρώτο στην επαρχία μας ) Ας ικετεύσουμε τὸν Παντοδύναμο, «τὸν βάθει σοφίας φιλανθρώπως πάντα οἰκονομοῦντα», όπως αναπαύσει εν χώρα δικαίων τὴν ψυχὴν του απελθόντος του κόσμου τούτου, Γεωργίου.
Δημήτρης Ζάχος
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment