Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού: «Δράσεις ΦΔΕΔΠ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»


ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Αμφίκλεια,   08/06/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Δράσεις ΦΔΕΔΠ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις:
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015  συμμετείχε με δύο εισηγήσεις στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Προστατευόμενες Περιοχές» που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, από το Τμήμα Δασοπονίας και Δ.Φ.Π του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Τμήματος. Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού  είχαν τίτλο «Γνωρίζοντας το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού» και «Επιστημονική Παρακολούθηση στην Προστατευόμενη Περιοχή του Παρνασσού» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το έργο και το ρόλο του ΦΔΕΔ Παρνασσού.
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 πραγματοποίησε εθελοντική δράση με τους φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας και Δ.Φ.Π του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση του Βοτανικού Κήπου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΦΔΕΔΠ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο. Εγκατέστησαν το αυτόματο σύστημα ποτίσματος του και τις ταμπέλες με τα ονόματα των φυτών, με τη συμμέτοχή των στελεχών του Φορέα και υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου της μελέτης κατασκευής του Κήπου του Δρ. Δασολόγου Γ. Φωτιάδη , Επιστημονικού Συνεργάτη του  Τμήματος Δασοπονίας και Δ.Φ.Π.
          Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                        Η Πρόεδρος
                  Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ





Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment