Συνελήφθη ο 40χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας

Συνελήφθη άμεσα 40χρονος ημεδαπός, για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Αρτάκης Ευβοίας
Συνελήφθη άμεσα, χθες (08-06-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Αρτάκης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο 40χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής, ο οποίος είχε εισέλθει σε κτήμα του στην ανωτέρω περιοχή.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 40χρονος κατείχε νόμιμα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους (30.000) ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Αρτάκης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά. 
Φωτό αρχείου
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment