Νέο Μοναστήρι Δομοκού: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν ομαδικά από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Μάιου 1942



Δομοκός, 31.5.2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 30 Μαΐου, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού, κ. Τζιαχρήστα Δημητρίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των  πεσόντων αγωνιστών, που εκτελέστηκαν ομαδικά από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Μάιου 1942.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Καραναστάσης Αποστόλης και κα Λέβα Βασιλική, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρακάτζας Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Ιτούδης Γεώργιος και Ντελής Αχιλλέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλημέρης Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παληογεώργος Δημήτριος και Γκανίδης Ιωάννης, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέου Μοναστηρίου κα Αφένδρα Βουβαλούδη, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος  και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας εποχής, με θέμα: Η Ελλάδα του 1941-44, στην οποία παρουσιάστηκαν πλήθος φωτογραφιών, εγγράφων, επιστολών και αυθεντικών κειμένων της εποχής, που με εναργή τρόπο μετάφεραν το κλίμα και τις συνθήκες που βίωνε η χώρα, κατά την περίοδο 1941- 44.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο χώρο του Διοικητηρίου Θεσσαλιώτιδος έως και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.









Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment