Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015: Πεζοπορία στα μνημεία του Νέου Μοναστηρίου ΔομοκούΠράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας σε συνεργασία  με το Δήμο Δομοκού θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5-6-2015 και ώρα 10 π.μ. στο Νέο Μοναστήρι, τη δράση με τίτλο « Περίπατος στα μνημεία του τόπου μας».

Πρόκειται για μία σειρά θεματικών περιηγήσεων, με μικρή πεζοπορία στα μνημεία του Νέου Μοναστηρίου.


Περιγραφή δράσης.

Με αφετηρία το δημοτικό σχολείο θα πραγματοποιηθεί σειρά θεματικών περιηγήσεων, με μικρή πεζοπορία, σε επιλεγμένα μνημεία του Νέου Μοναστηρίου, ώστε οι μικροί μαθητές να έλθουν σε άμεση επαφή με την τοπική ιστορία. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον Πρωτογεωμετρικό Θολωτό τάφο στη νότια κλιτύ του γηλόφου «Ταψί». Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ιερό του τέλους του 6ου- 5ου π.Χ αι. αφιερωμένο στη Δήμητρα Προερνία, το οποίο βρίσκεται σε βραχώδες ύψωμα στα νοτιοδυτικά της αρχαίας πόλης. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στην ελληνιστική ακρόπολη της Πρόερνας στο ανατολικότερο και υψηλότερο σημείο της αρχαίας πόλης.

.


τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό : 22310 29992

Όνομα: Κωνσταντίνα  ΨαρογιάννηShare on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment