Εκδήλωση την Κυριακή στον Άγιο Στέφανο Δομοκού για τους 106 εκτελεσθέντες ως αντίποινα για την ανατίναξη της σήραγγας του Κουρνόβου

Τους εκτελεσθέντες απ τα Ιταλικά φασιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 6 Ιουνίου του 1943 θα τιμήσει το πρωί της ερχόμενης Κυριακής η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Φθιώτιδας και το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) , στον τόπο εκτέλεσης τους στην περιοχή ΤΟΥ Αγίου Στεφάνου Δομοκού . Η εκτέλεση τους – 109 κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες- έγινε ως αντίποινα για την ανατίναξη της σήραγγας του Κουρνόβου από τον ΕΛΑΣ την νύχτα της 1ης προς 2ας Ιουνίου του 1943. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Αμπέλια Ομβριακής όπου 15 κρατούμενοι αγωνιστές των φυλακών Λαμίας και δύο εργάτες των μεταλλείων Δομοκού εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς τον Απρίλη του 1944.


    ilamia.gr
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment