Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας: Τραγικές, τριτοκοσμικές και επικίνδυνες συνθήκες στο Νοσοκομείο μας


Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Έχουμε περιγράψει πολλές φορές τις τραγικές, τριτοκοσμικές και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Νοσοκομείο μας.

Κι όμως, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα, τα πράγματα δείχνουν πως η Υγεία πάσχει και συνεχώς η κατάστασή της επιδεινώνεται. 

      -Αρχικά, η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Τεχνικό) μας έχει οδηγήσει σε αποδεκατισμό και διάλυση, εξαντλώντας και τα τελευταία αποθεματικά σε σωματικά και ψυχικά όρια. Εδώ και χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και πολιτικών παρεμβάσεων (εσκεμμένες μετακινήσεις και αποσπάσεις) ενώ, από την άλλη, οι προσλήψεις που δεν υλοποιούνται (έχουν να γίνουν από το 2010),μας έχουν αναγκάσει να εργαζόμαστε μόνιμα με « προσωπικό ασφαλείας », με ότι αυτό συνεπάγεται: οι απαιτούμενες και βασικές παροχές υγειονομικής φροντίδας τείνουν να γίνουν « είδος πολυτελείας » και η έκθεση των συμπολιτών μας -αλλά και εμάς των ιδίων- σε άμεσο κίνδυνο, ρουτίνα και καθημερινότητα….

      -Στη λογική των συνεχώς μειωμένων κονδυλίων και της υποχρηματοδότησης από το Κράτος, οι δαπάνες για υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και υπηρεσίες έχουν ελαττωθεί στο μισό, με αποτέλεσμα ασθενείς και εργαζόμενοι να αγοράζουν από κοινού όλο το αναγκαίο υλικό από την τσέπη τους και να μην υπάρχει δυνατότητα ούτε αγοράς ούτε συντήρησης  του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. ΝΤΡΟΠΗ!!!

      -Όπως και οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους από την αρχή του έτους, έτσι και στο υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται σε κυκλικό ωράριο, οφείλεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για απλήρωτη -ή/και πετσοκομμένη- αλλά δεδουλευμένη εργασία (νύχτες, αργίες, εφημερίες) εδώ και 3,5 ολόκληρα χρόνια (από το 2012 μέχρι σήμερα)!!!

      -Η διάλυση –ουσιαστικά- της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη δημιουργία του Π.Ε.Δ.Υ.Υ.-όπως αυτό λειτουργεί (;) εδώ και 2 χρόνια κι από την άλλη η απαξίωση των Κέντρων Υγείας, που αποτελούν πλέον το φτωχό συγγενή ενός «Νοσοκομειακοκεντρικού» Συστήματος Υγείας, αυξάνουν τον όγκο υπηρεσιών που πρέπει αλλά δεν μπορεί, φυσικά, να αντιμετωπίσει το ίδιο το Νοσοκομείο.

      -Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, εδώ και 5 ολόκληρους μήνες δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις του Διοικητή και του Αναπληρωτή Διοικητή, με αποτέλεσμα ούτε να υπάρχει ο πλέον αρμόδιος στον οποίο αφού εκθέσουμε τα προβλήματά μας να αναζητηθούν λύσεις, ούτε να διεκπεραιωθούν έγγραφα, παραγγελίες και υποθέσεις που χρήζουν της υπογραφής τους.

      Αγαπητοί συμπολίτες,

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας είναι δραματική και δυστυχώς κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Ούτε τοπικός παράγοντας ούτε καν το Υπουργείο Υγείας και η 5η Υ.Π.Ε.

Για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε (και να επιβιώσουμε), ζητάμε την κατανόηση και τη συνδρομή σας, αλλά κυρίως να σταθείτε στο πλευρό μας στον κοινό μας αγώνα για να έχουμε την Υγεία που μας αξίζει και δικαιούμαστε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

    Άμεση πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού σύμφωνα με τη Νομοθεσία και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
    Άμεση επαναφορά και επανατοποθέτηση όλων των εργαζομένων που ετεροαπασχολούνται αν και κατέχουν οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο ή ασκούν αλλότρια καθήκοντα εις βάρος των συναδέρφων τους.
    Άμεσες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καλυφθεί το Νοσοκομείο & τα Κέντρα Υγείας με όλο το απαραίτητο-τουλάχιστον- υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών, αργιών και εξαιρέσιμων που εκκρεμούν από το 2012,ακόμα.

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ         ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                          Για το Δ.Σ.                                                      

Ο Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας

Υφαντής Άρης                              Γυπαράκη Δέσποινα
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment