Νέος Πρεσβύτερος ο π. Αθανάσιος Μπαλατσούρας στην ενορία της Κορομηλιάς Δομοκού

"Αυτός ο αποκεφαλισμός της Εκκλησίας θα μας κάνει ισχυροτέρους"
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας Ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Μπαλατσούρα.
Η χειροτονία τελέ­σθη­κε σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, της τ. Υπουργού κας Κατερίνας Μπατζελή, της οικογενείας του χειροτονουμένου, συγχωριανών και πλήθους πιστών, οι οποίοι με δύναμη ψυχής εφώναξαν το ΄΄Άξιος΄΄.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα τονίζοντας ότι και σήμερα έρχεται ο Χριστός μέσα στην πανη­γυ­ρι­κή Θεία Λειτουργία. Έρχεται πάλι για να σταυρωθεί και να αναστηθεί. Έρ­χε­ται για να επαναλάβει το Μυστήριο της φιλαν­θρω­­­πίας Του. Μέσα σε κάθε Θεία Λει­τουργία συνεχίζει το έργο της σωτη­ρίας μας.
«Ευλογημένος ο ερχόμενος» απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος  με χαρά και συγκίνηση και στον χειροτονούμενο. Εισέρχεσαι στον ιερό κλήρο σε μια πολύ δύσκολη περίσταση αλλά με θυσιαστική διάθεση αφού είναι εν γνώση σου ότι δεν θα παίρνεις μισθό. Η είσοδος σου στην Ιερωσύνη δεν είναι είσοδος στην εξουσία αλλά είναι είσοδος στον χώρο της διακονίας και είσοδος προς τον Γολγοθά, διότι όπως ο Χριστός, έτσι και οι κληρικοί μαρτυρούν την αλήθεια.
Απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παύση του διορισμού των Εφημερίων και τις αποίμαντες ενορίες των χωριών μας και εζήτησε και να δείξουν κατανόηση. «Συγχωρέστε με, διότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις πνευματικές σας ανάγκες, όπως το θέλουμε». Εφέτος, ακόμα και στα πιο μικρά και απομεμακρυσμένα χωριά θα αντιλαλήσουν οι καμπάνες την Ανάσταση και όσοι θέτουν φραγμούς στο έργο της Εκκλησίας με την παύση του διορισμού των εφημερίων είτε από οικονομική ανάγκη, είτε από σκοπιμότητα, είτε από αδιαφορία, εμείς δεν θα καμφθούμε αλλά θα συνεχίσουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες να χειροτονούμε και να στηρίζουμε τον λαό της υπαίθρου. Αυτός ο αποκεφαλισμός της Εκκλησίας θα μας κάνει ισχυροτέρους, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.  
Ο νέος Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος, θα τοποθετηθεί στον τόπο καταγωγής του, την ενορία της Κορομηλιάς Δομοκού εις διαδοχήν του γέροντος Εφημερίου και πνευματικού του πατρός Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνου Ζάχου.
 imfth.gr




Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment