Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες, από τα έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, του νομού Φθιώτιδας. Έπειτα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που επέτρεψαν μία πρώτη εκτίμηση των σοβαρών καταστροφών, ο κ. Μπακογιάννης, λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα αιτήματα των δύο Δήμων, ζήτησε σήμερα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 
Οι προσπάθειες των συνεργείων τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και των δύο Δήμων της περιοχής, συνεχίζονται προκειμένου να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοιλάδα του Σπερχειού. Από εδώ και στο εξής απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και άμεση κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους. 
 Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μπακογιάννης θα συναντήσει την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη.  
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment