Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού: Προσλήψεις για 5 μεροκάματα...

Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού: Προσλήψεις για 5 μεροκάματα...
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!
    Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση-καταγγελία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας,που αναφέρεται στην απόφαση της δημοτικής αρχής,που στηρίχτηκε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ,να προσλάβει εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις ,που θα κάνουν 5 μεροκάματα κάθε μήνα!!! (40 μεροκάματα στο 8μηνο).
  Σήμερα ,συζητούμε εδώ ,στο Δήμο Δομοκού, το ίδιο θέμα.Την πρόσληψη εργαζομένων με μηνιαία σύμβαση που θα κανουν 5 μεροκάματα ολόκληρο το μήνα!!! ( Με αριθμούς αυτό σημαίνει ότι ,αν το μεροκάματο είναι  20 Ευρώ για τον εργαζόμενο, θα πάρει ένα κατοστάρικο για να βγάλει όλο το μήνα, δηλαδη 3,333 ευρώ την ημέρα !!! για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του).
  Πολλοί Δήμοι,επικαλούμενοι τις πράγματι μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό και τη «νομιμότητα» που επέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η τρόϊκα, υιοθετούν και εφαρμόζουν, χωρίς την παραμικρή αντίδραση,  κατά γράμμα, όλους τους μνημονιακούς νόμους, που διαλύουν δικαιώματα και επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας στους εργαζόμενους.
   Βάζουν έτσι για τα καλά πλάτη ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς,που ζητάει η Ευρωπαϊκή Έ νωση και  ευθυγραμμίζεται μ’ αυτούς και η νέα ελληνική κυβέρνηση.
  Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας,στα παιδιά μας,στις γενιές που θα ‘ρθουν να αντιδράσουμε.
  Οι άνεργοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για δουλειά που να εξασφαλίζει ένα μεροκάματο για όλο το χρόνο και όχι 5 μεροκάματα ελεημοσύνης ,  για να ζουν με αξιοπρέπεια  οι ίδιοι και οι οικογένεις τους.
   Εμείς ,ως λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου  και όλο τον κόσμο να αντιδράσει και να παλέψουμε όλοι μαζί,διεκδικώντας το δικαίωμα για μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
   Με αφορή δε τη συζήτηση αυτού του θέματος και ανεξάρτητα αν θα  ψηφίσετε  ή όχι την πρόταση της εισήγησης ( εμείς φυσικά την καταψηφίζουμε) , ως Λαϊκή Συσπείρωη σας κάνουμε για ακόμη μια φορά μια πρόταση και σας καλούμε να πάρετε θέση τώρα:
  Να γίνει καταγραφή  των πραγματικών των αναγκών του Δήμου σε προσωπικό ανά τομέα και να ζητηθεί  από το υπουργείο εσωτερικών να καλυφτούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  Έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα,που εξελέγη υποσχόμενη στο λαό σκίσιμο των μνημονίων και  ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν - άρα και των νόμων που απαγορεύουν  τις προσλήψεις προσωπικού.
  Δεν έχει ,αν θέλει να είναι συνεπής στις εξαγγελίες της, να τις εγκρίνει και να ικανοποιηθεί το αίτημα μας. Αν όχι να καταλάβετε και σεις και όλος ο κόσμος ότι τα μνημόνια συνεχίζονται και σε κυβερνητικό επίπεδο « άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα αλλιώς».

Σημείωση: Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να ζητηθεί από το ΥπΕς  να καλυφτούν τα κενά του Δήμου μας με προσλήψεις μονίμου προσωπικού αποδέχτηκαν και οι άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις.
  20.02.2015
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment