Κλοπή από εγκαταλελειμμένο εκκοκκιστήριο στην περιοχή της Δαμάστας Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA , για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εγκαταλελειμμένο εκκοκκιστήριο, στην περιοχή της Δαμάστας Φθιώτιδας
Οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, προέβησαν στην κατεδάφιση δύο μεταλλικών κτισμάτων του ανωτέρω εκκοκκιστηρίου, τα οποία είχαν τεμαχίσει χρησιμοποιώντας μπουκάλες οξυγόνου και προπανίου
Κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, -24- σιδερένιες κολόνες, -5- μπουκάλες οξυγόνου και -3- προπανίου, καθώς και -3- φλόγιστρα
Συνελήφθησαν, χθες (23-01-2015) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Δαμάστας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δύο δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, προέβησαν στην κατεδάφιση δύο μεταλλικών κτισμάτων, από εγκαταλελειμμένο εκκοκκιστήριο στην ανωτέρω περιοχή, τα οποία στη συνέχεια είχαν τεμαχίσει σε κομμάτια σιδήρων, χρησιμοποιώντας μπουκάλες οξυγόνου και προπανίου.
Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την κατεδάφιση και τρίτου μεταλλικού κτίσματος (είχαν κόψει τα θεμέλιά του και το είχαν δέσει με συρματόσκοινο), πράξη την οποία δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν, μετά την άφιξη στο σημείο των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι δύο ανωτέρω δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Επιπλέον στο σημείο όπου έλαβε χώρα η κλοπή, εντοπίστηκε δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με (24) σιδερένιες κολόνες, καθώς και (5) μπουκάλες οξυγόνου, (3) μπουκάλες προπανίου και (3) φλόγιστρα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα και λοιπά σύνεργα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την κοπή των σιδήρων.
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών των δύο κατηγορουμένων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας. 
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment