Ευοίωνος η τετράμηνη θητεία του Κ. Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Ευοίωνος η τετράμηνη θητεία του Κ. Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Μπορεί στους νέους να λείπει η πείρα, αλλά έχουν δυναμισμό, ευρωστία και καινοτόμες ιδέες. Μπορούν με κάποιους μεγαλύτερους και εμπειρότερους συμβούλους να αποφασίζουν με σωφροσύνη, αλλά εκτελούν με παραφροσύνη.
Παρακολούθησα το Περιφερειακό Συμβούλιο της 14ης Ιανουαρίου, είδα αρκετούς νέους Συμβούλους, προβληματίστηκα και οδηγήθηκα ευχερώς στο συμπέρασμα ότι σε ορισμένους νέους που θέλουν, μπορούν και αγωνίζονται, φτάνει ο αγώνας τους προς την κορυφή για να γεμίσει μια ανθρώπινη καρδιά. Η καταξίωση δε βρίσκεται στο τέρμα, αλλά στον καθημερινό έντιμο, σισύφειο αγώνα, για να φτάσει κάποιος στην κορυφή, στην επιτυχία.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αναγνώριση είναι αίτημα της ψυχής του ανθρώπου και συντελεί στην αύξηση της αρετής. Δυστυχώς σήμερα το κακό προκαλεί θόρυβο, εντυπωσιάζει και προβάλλεται παντοιοτρόπως. Αντίθετα, το καλό παραθεωρείται, παρασιωπάται και περιθωριοποιείται. Νοοτροπία απαράδεκτη και κοινωνικά επικίνδυνη. Ιδού γιατί ο καλύτερος κόσμος δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, αν δεν έρθει ο καλύτερος άνθρωπος.
Μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σπουδαιότερο και εντυπωσιακότερο που αποφασίστηκε, ήταν η στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με έδρα τη Λαμία στο μεγάλο κτίριο της ΜΕΡΥΠ. Ο Κ. Μπακογιάννης, άρτι εκλεγείς Περιφερειάρχης, επελήφθη προσωπικώς του θέματος με επισκέψεις του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ήδη ψηφίστηκε η μεταφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Και βέβαια διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης στο Συμβούλιο ότι η στέγαση της Περιφέρειας στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ θα είναι προσωρινή, καθότι στόχος του είναι η ανέγερση περικαλλούς και μεγαλύτερου κτιρίου για τη μόνιμη στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Περιττόν να τονιστεί ότι από τη συγκέντρωση θα επιτευχθούν η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του πολίτη, η ευχερής άσκηση της διοίκησης, η εξοικονόμηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκ των ενοικίων, η εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.
Μόνο με πνεύμα ενότητας, συνεργασίας και κατανόησης, με συναντίληψη και προοπτική, θα προαχθεί η περιφερειακή συνείδηση και θα επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας.
kostasmitsios@yahoo.gr
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment