Τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Σοφιάδα Δομοκού

Με την παρουσία πολλών ιερέων από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Δομοκού και Θεσσαλιώτιδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, και πλήθους λαού, από την Ενορία, αλλά και τις Κωμοπόλεις της Περιοχής, τιμήθηκε η ιερή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ενορία της Σοφιάδας Δομοκού, όπου ευρίσκεται και ο μοναδικός ιερός Ναός του αγίου Χρυσοστόμου στην ευρύτερη περιοχή.
Την παραμονή Τετάρτη 12/11/14 στις 5 το απόγευμα έγινε Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και την κυριώνυμη ημέρα Πέμπτη 13/11/14 Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργο. Συλλειτούργησαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των δύο περιοχών, Δομοκού και Θεσσαλιώτιδος, με συνεφημερίους τους. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εξεπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ειδικότερα στην περιοχή Δομοκού και Θαυμακού, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου. Ο π. Σεραφείμ ομίλησε για τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες που υπέστη ο ιερός Χρυσόστομος υπέρ της Εκκλησίας και του λαού του Θεού και πως ο Δίκαιος Θεός τον δικαίωσε, έστω και μετά θάνατον!
 Έψαλαν δύο Βυζαντινοί Χοροί Ιεροψαλτών καταγομένων αμφοτέρων από την Ενορία Σοφιάδας, η οποία έχει δημιουργήσει παράδοση στη Βυζαντινή Μουσική, με Πρωτοψάλτη τον κ. Γεώργιο Αργυρό. Παρόντες ήταν οι τοπικοί άρχοντες, καθώς επίσης και το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις από το Νέο Μοναστήρι, με τους Καθηγητές τους και τον Διευθυντή τους κ. Κων/νον Σπαλλιώρα, Δρ Θεολογίας, Ιεροψάλτη και Πρόεδρο της ΠΕΘ. Υποδειγματική ήταν η συμμετοχή του κόσμου, αλλά και των μαθητών, οι οποίοι απήγγειλαν το Σύμβολο της Πίστεως και το Πάτερ ημών ομαδικά και μετά προσοχής.
Αμέσως μετά έγινε στην Εξέδρα του Ιερού Ναού η Τελετή της Αρτοκλασίας και διενεμήθη σε όλους μαζί με το Αντίδωρο, ο άρτος της Αρτοκλασίας και τα κεράσματα, που πλούσια είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της  Ενορίας.
Στο πνευματικό Κέντρο του Ναού ακολούθησε η δεξίωση των Ιερέων και των Επισήμων μέσα σε μια ευλογημένη και ιερή ατμόσφαιρα, όπου αντηλλάγησαν γόνιμοι προβληματισμοί για τη θέση των Χριστιανών μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Όλοι ευχήθηκαν μέσω του Ιεροκήρυκος και στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Νικόλαο και διετύπωσαν τον ιερό πόθο τους, με την πρώτη ευκαιρία να δεχθούν τις Αρχιερατικές του ευλογίες.
imfth.grShare on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment