O Δήμος Δομοκού με τα σχολεία του Δήμου πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον- Εκπαίδευση- Αειφορία»


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Δομοκού σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα : «Περιβάλλον- Εκπαίδευση- Αειφορία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 11:00π.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου Λυκείου Δομοκού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία παρουσίασαν τις ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως οικολογικές κατασκευές, ζωγραφική με θέματα αειφορίας, παιχνίδια γνώσης, βιωματικά παραμύθια, δραστηριότητες γύρω από τη σημασία της βιοποικιλότητας καθώς και την εμπειρία τους από τις επισκέψεις σε περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε παρουσιάσεις των      Γυμνασίων και των Λυκειακών τάξεων Νέου Μοναστηρίου και συγκεκριμένα:
      Το Γυμνάσιο Δομοκού παρουσίασε την εργασία : «Μετωνυμία της πέτρας»
Το Γυμνάσιο Ομβριακής συμμετείχε με τρεις εργασίες:
«Ταξιδιωτικός οδηγός του Δήμου Δομοκού»,«Ένα κλικ πιο κοντά στην Τέχνη» και «Δράσεις και αποδράσεις του Γυμνασίου Ομβριακής»
Το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Νέου Μοναστηρίου συμμετείχαν με τις εργασίες: « Ελεύθεροι Χώροι- Αξιοποίηση- Διαμόρφωση- Προστασία», «Αλληλοεπίδραση παράδοσης και θρησκείας στην καθημερινή ζωή των Νεομοναστηριωτών (Ανατολική Ρωμυλία)» και «Διαπροσωπικές σχέσεις Εφήβων- Γονέων – Εκπαιδευτικών».
Όλες οι δράσεις των σχολείων θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία ορίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποδοθούν τα βραβεία του Αειφόρου Σχολείου  (ένα σε κάθε βαθμίδα).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημούδης Δήμος και Ματσαδές Σπύρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Τολιοπούλου Βάγια και ο κ. Παπιώτης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού κ. Κωστούλας Αργύρης καθώς και Μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.












ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τηλ.2232350221
e-mail: e.zisopoulou@domokos.gr




Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment