Στην τελική ευθεία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY, με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της βρίσκεται η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY – του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Στηριγμένη στα πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα της αντίστοιχης περσινής πρωτοβουλίας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2013 συνδυάζει τις δυνάμεις 103 Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα,  οργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά, κάτω από τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».
Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα”, όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, “αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης”.
Αναφερόμενος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2013 του FUTURE LIBRARY, o συντονιστής του προγράμματος Δημήτρης Πρωτοψάλτου σχολίασε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που εκπέμπεται από τις 103 συμμετέχουσες βιβλιοθήκες απ΄ όλη τη χώρα. Συντονιζόμαστε όλοι στο μήνυμα που συμβολικά εκφράζεται από τον φετινό μας τίτλο και αισιοδοξούμε ότι, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους, θα αναδείξουμε τον σημαντικό, πολυεπίπεδο ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι βιβλιοθήκες στις τοπικές κοινωνίες.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από το βασικό στόχο της γνωριμίας και του κτισίματος μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.
Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο από το FUTURE LIBRARY όσο και από τις κατά τόπους βιβλιοθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το http://summer.futurelibrary.gr.
 Δείτε το πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Δομοκού, πατώντας εδώ
  
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment