Στην περιοχή της Όθρυος επεκτείνεται η δράση της κάμπιας στη Φθιώτιδα!

Στην περιοχή της Όθρυος επεκτείνεται η δράση της κάμπιας στη Φθιώτιδα!
Μετά την  καταστροφική επέλαση στην περιοχή της Οίτης, αυτή τη φορά η «φυτοφάγος προνύμφη» επελαύνει στην περιοχή της Αντίνιτσας, του Καλαμακίου Λαμίας και του Παλαμά Δομοκού. Η εικόνα που παρουσιάζει μεγάλο μέρος της περιοχής της δυτικής Όθρυος, σε δάση κυρίως από πουρνάρι και φυλίκι, είναι πραγματικά εικόνα οικολογικής καταστροφής, όπως μπορείτε να δείτε και στις σημερινές εικόνες από την περιοχή, η οποία κυριολεκτικά αλλάζει χρώμα, κάτι που είναι πλέον εμφανές από μεγάλη απόσταση.
Στην επίσκεψή μας στην περιοχή και στο δρόμο προς την Ιερά μονή Αντίνιτσας, διαπιστώσαμε «ιδίοις όμμασι», πως εκατομμύρια κάμπιες κατατρώγουν τα φυτά και τα δέντρα, με ιδιαίτερη ταχύτητα!
Εφιστούμε και εμείς με τη σειρά μας, την προσοχή στις δασικές αρχές της περιοχής Δομοκού και Λαμίας, να λάβουν μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν καλλιέργειες, αλλά και να μην προκληθεί ανυπολόγιστη ζημιά το οικοσύστημα της περιοχής της Όθρης και της Βόρειας Φθιώτιδας.

Για το LamiaTimes.gr
Δημήτρης Καρέλης
























Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment