Περιπετειώδης καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στην περιοχή του Δομοκού

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί από την Α΄Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας, να επιβαίνουν σε κλεμμένο αυτοκίνητο
Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα για έλεγχο και μετά από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Σταυρού Λαμίας, όπου πρόβαλαν αντίσταση κατά την σύλληψη τους
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, έξω από οικία, στην Ανάβρα Καρδίτσας
Επιπλέον στην περιοχή της Ανάβρας, εγκατέλειψαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει από τα Φίλια Σοφάδων Καρδίτσας
Συνελήφθησαν, σήμερα (09-06-2013) τα ξημερώματα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού Λαμίας, μετά από αστυνομική καταδίωξη της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, πέντε (5) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 28, 21, 18, 17 και 21 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπές Ι.Χ. Ε. αυτοκινήτων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, εντόπισαν σήμερα περίπου στις 02:15΄τα ξημερώματα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μακρυρράχης Δομοκού, ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο με πέντε επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για διενέργεια ελέγχου.
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενος προς την περιοχή Περιβόλι Δομοκού.
Ακολούθησε καταδίωξη σε δύσβατο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεγάλα διαστήματα του οποίου αποτελούνται από στενούς χωματόδρομους, στο πλαίσιο της οποίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά περίπου στις 04:00΄ τα ξημερώματα να ακινητοποιήσουν το καταδιωκόμενο όχημα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού Λαμίας, όπου οι πέντε δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψή τους, εξυβρίζοντας παράλληλα τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει περίπου στις 01:00΄σήμερα τα ξημερώματα από οικία στην περιοχή Ανάβρα Καρδίτσας, όπου το είχε σταθμευμένο ο 41χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του.
Επιπλέον προέκυψε ότι στην ανωτέρω περιοχή εγκατέλειψαν ένα επίσης κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί χθες (08-06-2013) από τα Φίλια Σοφάδων Καρδίτσας.
Το κλεμμένο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο οι δράστες προκάλεσαν φθορές κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, προσπαθώντας να διαφύγουν από τους αστυνομικούς με επαναλαμβανόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον 41χρονο ιδιοκτήτη του.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment