Φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με κατίκι Δομοκού και μανιτάρια
Συστατικά
Γέμιση:
•Κατίκι Δομοκού 1 κούπα τσαγιού
•Μανιτάρια 4 τεμ. ψιλοκομμένα
•Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ. ψιλοκομμένο
•Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
•Φρυγανιά τριμμένη 2 κ.σ.
•Αυγό 1 τεμ.
•Αλάτι
•Πιπέρι
Για την ζύμη:
•Αλεύρι 500 γρ
•
Αυγά 5 τεμ.
•Ελαιόλαδο 1 κ.γ.
•Αλάτι ½ κ.γ.
•Βούτυρο 4 κ.σ. (ή ελαιόλαδο)
•Παρμεζάνα 4 κ.σ.
•Αυγό 1 τεμ.
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη, κόβουμε στρογγυλά φύλλα και αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο ζύμης από επάνω και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες για να κολλήσουν τα δύο φύλλα.
Ρίχνουμε τα ραβιόλι σε βραστό νερό για τρία λεπτά, σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα τα «καίμε» με το βούτυρο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.
Αν θέλετε αντί να τα κάψετε με το βούτυρο τα τηγανίζετε σε σπορέλαιο.
Για την ζύμη:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για 45 λεπτά.
http://www.nikas.gr/
Συστατικά
Γέμιση:
•Κατίκι Δομοκού 1 κούπα τσαγιού
•Μανιτάρια 4 τεμ. ψιλοκομμένα
•Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ. ψιλοκομμένο
•Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
•Φρυγανιά τριμμένη 2 κ.σ.
•Αυγό 1 τεμ.
•Αλάτι
•Πιπέρι
Για την ζύμη:
•Αλεύρι 500 γρ
•
Αυγά 5 τεμ.
•Ελαιόλαδο 1 κ.γ.
•Αλάτι ½ κ.γ.
•Βούτυρο 4 κ.σ. (ή ελαιόλαδο)
•Παρμεζάνα 4 κ.σ.
•Αυγό 1 τεμ.
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη, κόβουμε στρογγυλά φύλλα και αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο ζύμης από επάνω και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες για να κολλήσουν τα δύο φύλλα.
Ρίχνουμε τα ραβιόλι σε βραστό νερό για τρία λεπτά, σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα τα «καίμε» με το βούτυρο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.
Αν θέλετε αντί να τα κάψετε με το βούτυρο τα τηγανίζετε σε σπορέλαιο.
Για την ζύμη:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για 45 λεπτά.
http://www.nikas.gr/
Blogger Comment
Facebook Comment