ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης: Απολογισμός 1ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –          Λαμία 15-5-2013
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ
Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας η πρώτη απευθείας διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες», η οποία περιλάμβανε τρία εξαιρετικά ντόπια προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές, ρύζι «νυχάκι» Ανθήλης προς 0,90 ευρώ/κιλό, αλεύρι 2 τύπων αλευρόμυλου Λαμίας προς 0,50-0,60 ευρώ/κιλό και φακές Χαλκιάδων Φαρσάλων προς 1,25 ευρώ/κιλό. Διατέθηκαν προϊόντα κατά 60% περισσότερα από τις αρχικές παραγγελίες.

Παράλληλα, όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας και προσφέρθηκε ποσοστό προϊόντων τα οποία θα δωρίσουμε σε ίδρυμα της Λαμίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας, αγοραστές, εθελοντές και παραγωγούς, όπως επίσης όλους αυτούς που επικοινωνούν μαζί μας δηλώνοντας την ενεργή στήριξη της κίνησης και τη συμμετοχή τους στις επόμενες δράσεις. Όπως τονίζουμε στο πλαίσιο αρχών μας, είναι μια κίνηση ανοιχτή σε όλους, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό ή άλλο φορέα και αποτελεί σημείο επαφής πολιτών, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς έχουν ως στόχο:

1) Την ανάπτυξη πνεύματος  και βιώσιμων δομών αλληλεγγύης  και συνεργασίας.

2) Την ενίσχυση, ανάπτυξη και  προώθηση της ντόπιας παραγωγής.

3) Την απ’ ευθείας  διάθεση φθηνών ποιοτικών προϊόντων  στους καταναλωτές.

Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους Λαμιώτες, να πλαισιώσουμε όλοι μαζί την κίνηση «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ». Το κάλεσμα απευθύνεται προς:

    Όλους μας ως καταναλωτές που με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε το στόχο μας.
    Όλους μας ως εθελοντές. Εθελοντές διανομών, εθελοντές νομικούς, φοροτεχνικούς, γεωπόνους, κτηνιάτρους, τεχνολόγους τροφίμων και γνώστες πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη. Μπορεί ο καθένας να δηλώνει συμμετοχή στην «Εγγραφή Εθελοντών» στην ιστοσελίδα μας και αναλυτικότερα στο email μας σχετικά με τον τομέα που καλύπτουν οι γνώσεις του.
    Ντόπιους παραγωγούς και βιοτέχνες, που μπορούν συνεχώς να καταθέτουν προσφορές μέσω του email μας, για να συνεργαστούμε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές.

Ήδη δρομολογήσαμε την επόμενη διάθεση, με τη λίστα προϊόντων που θέσαμε προς ψήφιση στους αγοραστές το Σάββατο. Η επιλογή συνεχίζεται, με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα μας.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας  για την επόμενη διάθεση, θα διοργανωθεί σύντομα και η 3η ανοιχτή μας συνέλευση. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για το χρόνο και τον τόπο.

Όλοι μαζί θα συναποφασίζουμε κάθε φορά για το κάθε βήμα μας, πάντα με πνεύμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και ισότιμης συμμετοχής.

Η Συντονιστική Ομάδα                                    

Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com

Ιστοσελίδα  : http://www.kastrolamias.gr

Τηλέφωνο   : 6985603574
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment