Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στo Προσήλιο Βοιωτίας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας
Οι δράστες αφαίρεσαν -200- μέτρα χάλκινων καλωδίων βάρους περίπου -300- κιλών, ενώ η συνολική ζημιά που προξένησαν στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποίησαν για την κοπή των καλωδίων και την διάνοιξη δαπέδου και τοίχων, όπως βαριοπούλα, σκεπάρνι, φτυάρι, μεταλλικός κόφτης και φαλτσέτες
Συνελήφθησαν, προχθές (16-04-2013) το μεσημέρι στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 22 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και φθορών σε αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ, που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.
Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ενημερώθηκε σχετικά με άγνωστο αριθμό δραστών που εκείνη την ώρα είχαν παραβιάσει τις εγκαταστάσεις ανενεργού αντλιοστασίου στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας και προέβαιναν στη κλοπή και φθορά κεφαλαιουχικού εξοπλισμού από το εσωτερικό του.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν, κρυμμένοι μέσα στο αντλιοστάσιο, οι δύο δράστες και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε είχαν ήδη προβεί στην πρόκληση εκτεταμένων φθορών και στην αφαίρεση (100) περίπου μέτρων καλωδίων χαλκού, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον στον χώρο της κλοπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και συγκεκριμένα:
Μία (1) βαριοπούλα και ένα (1) σκεπάρνι.
Ένα (1) φτυάρι και ένας (1) μεταλλικός κόφτης.
Πέντε (5) φαλτσέτες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες σε προγενέστερο χρόνο είχαν αφαιρέσει από το αντλιοστάσιο που ανήκει στην ΕΥΔΑΠ, ακόμη (100) μέτρα καλωδίων χαλκού, ενώ η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (10.000) περίπου ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


LamiaTimes.gr
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment