Ενημερωτική σύσκεψη για την αναπηρία με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στο Δομοκό

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψηγια την αναπηρία με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.
Η σύσκεψη αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας και του Δήμου Δομοκού, με στόχο την προώθηση της αντίληψης ότι η διαφορετικότητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι.
Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Λεωνίδας Μίχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας. Ο κ. Μίχος αναφέρθηκε στη δικαιωματική προσέγγιση της Αναπηρίας, η οποία είναι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας, και ανακοίνωσε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η Κινητή Μονάδα του Συλλόγου θα επισκεφθεί τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων για περαιτέρω ενημέρωση του κοινού.
Στο τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Στυλιανός Α. Σύρος,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των φορέων και ευχήθηκε η ενημερωτική περιοδεία για την Αναπηρία, η οποία αρχίζει από το Δομοκό και θα συνεχιστεί σε όλη τη Φθιώτιδα, να τύχει την καλύτερη δυνατή αποδοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων με διαφορετικότητες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δομοκού κ. Γκούβας Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τσόγκας Δημήτριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αράχωβας Νικόλαος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, Εκπρόσωποι Σχολείων του Δήμου και των Σχολικών Επιτροπών καθώς και εκπρόσωποι Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και αρκετοί Δημότες.

Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment