Πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας το Παμφθιωτικό συλλαλητήριο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, το μεγάλο Παμφθιωτικό συλλαλητήριο. Τη συγκέντωση ακολούθησε συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αυτό είναι το ψήφισμα της σημερινής συγκέντρωσης:
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΒΗΜΑ
ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΟΥ
Κυριακή 7 Απριλίου 2013
      Στη Λαμία σήμεραΚυριακή 7 Απριλίου 2013 11.00 το πρωί,           όλοι εμείς οι εργαζόμενοι-αγρότες-έμποροι-επαγγελματίες-άνεργοι-συνταξιούχοι,φοιτητές,επιστήμονες ,νυκοκοιρές, νέοι και νέες, που πήραμε μέρος μαζικά-αγωνιστικά στο ΠΑΜΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ διαπιστώνουμε  ότι μετά από τρία χρόνια συνεχούς  <<σωτηρίας>> βυθιζόμαστε στην ανεργία. τη φτώχια, την εξαθλίωση , τον αργό θάνατο.   Οι <<σωτήρες μας>> δεν νοιάζονται ούτε καν για τους χιλιάδες αυτόχειρες- θύματα των μνημονίων και τους εκατοντάδες ανθρώπων που χάνονται καθημερινά.                                                                                                     

Βρισκόμενοι ,μπροστά στην ευθύνη και στο χρέος να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά ,την ελευθερία ,την εθνική ανεξαρτησία,την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα μας.  Συντονιζόμαστε σε  ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ για να αποκρούσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτή την ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ  πολιτική , κοινωνικής  χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόικα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Την ώρα που πάνω από 1,5εκ. πολίτες είναι άνεργοι ,όταν η ανεργία στους νέους είναι στο 61%,όταν παιδιά υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία ,όταν στα σπίτια μας παγώνουμε γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε πετρέλαιο ,όταν η παιδεία ,η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση ,διαλύονται, όταν η φοροληστεία γιγαντώνεται , τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  φουντώνουν η ΤΡΟΙΚΑ ,ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ  Κυβέρνηση θέλουν να επιβάλουν το δόγμα< <νόμος και τάξη>> για να εφαρμόσουν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή τους πολιτική. Στα πλαίσια της παγκόσμιας κρίσης χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί (αγορές, κεφάλαιο)επιτίθενται και έχουν μετατραπεί σε δυνάστες των Λαών. Μετά την Ελλάδα  και τις χώρες του Νότου τελευταίο θύμα τους είναι η Κύπρος που τη χρεοκόπησαν .

                                       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·                     Το αναφαίρετο  δικαίωμα στην εργασία γιατους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
·                    Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
·                    Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
·                    Μείωση του κόστους παραγωγής των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων με δυνατότητα χρήσης φθηνής ενέργειας και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τον πρωτογενή τομέα.
·                    Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του Δημόσιου τομέα με  διορισμούς , αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο τις ποιοτικές υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Κατάργηση των απάνθρωπων μέτρων τις διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της εργασιακής εξορίας.
·          Στήριξη και ενίσχυση των υπαρχουσών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν και το 95% της απασχόλησης στη χώρα .
·           Ολοκλήρωση των έργων του ΠΑΘΕ , Ε65 και σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων.
·           Την ουσιαστική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειάς μας και όχι στη συρρίκνωση.
                                          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·          Δωρεάν δημόσια ΥΓΕΙΑ και δωρεάν  δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ για όλο το λαό .
·         Φορολογική δικαιοσύνη , βάση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και μείωση όλων των έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
·    Αυστηρή πάταξη της φοροδιαφυγής ,της φοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής, με δήμευση περιουσιών.
·    Τέρμα στην ανομία και ασυλία των οικονομικά ισχυρών και της πολιτικής εξουσίας.

                                  ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ
Τις δραματικές μειώσεις μισθών – συντάξεων  και κοινωνικών παροχών. Τις ατομικές συμβάσεις  .
Τη λιτότητα διαρκείας. Τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.  Την καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.

 Τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.                                                                             

                                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την εκχώρησητης  Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.                                                                                                                                               
 Την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του Συντάγματος.
Την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων (επιστράτευση απεργών και βίαιη καταστολή αγροτικών και εργατικών κινητοποιήσεων).
Τις υφεσιακές αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές Κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων που εξοντώνουν ΚΟΝΩΝΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Τις ελαστικές και ανασφάλιστες συνθήκες ψευτοαπασχόλησης και βάρβαρης  εκμετάλλευσης εργαζόμενων.
Τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ευνοούν και ισχυροποιούν τους λίγους και τους τραπεζίτες, που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τους πολλούς και τους απλούς πολίτες.
    ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ, εργαζόμενων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων, επαγγελματιών, συνταξιούχων, νέων, ανέργων, φοιτητών, επιστημόνων, νοικοκυρών έξω από κόμματα και χρώματα,  η συστράτευση και ο κοινός αγώνας, ισχυροποιούν τη δυναμή μας στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων ,ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του Λαού και της χώρας.
Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής  των μνημονίων, πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς και επιμέρους διαφορές.
Εξουσιοδοτείται  αντιπροσωπεία από όλους τους συμμετέχοντες φορείς να επιδώσουν το παρόν ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο.

                         Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Φωτό: lamiafm1.gr
 
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment