Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Ανθήλη Φθιώτιδας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή, τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο 22χρονος που απέδρασε προχθές το απόγευμα από τον προαύλιο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και συνελήφθη χθες το βράδυ από τους δύο αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη της φύλαξης του

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, μία (1) ληστεία και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καταστήματα και Ιερούς Ναούς

Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης κ.α.

Εξαρθρώθηκε, χθες (16-04-2013) μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, καταστήματα και Ιερούς Ναούς στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 27, 22 και 21 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Επιπλέον ο 22χρονος κατηγορείται και για το αδίκημα της απόδρασης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας 61χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για παράνομη απασχόληση του 22χρονου αλλοδαπού σε επιχείρηση που διατηρεί στην Ανθήλη Φθιώτιδας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν προχθές το πρωί στην περιοχή της Ανθήλης, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αντιλαμβανόμενα την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 21χρονο δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δερμάτινο γάντι, ένας κόφτης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και ο δεύτερος δράστης, ηλικίας 22 ετών και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην Ανθήλη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα (1) αεροβόλο όπλο.
    Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( laptop ) και μία (1) συσκευή αναπαραγωγής ( DVD).
    Διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (765) ευρώ.
    Τρία (3) κινητά τηλέφωνα και διάφορες συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων ( USB).
    Ένα (1) θαμνοκοπτικό μηχάνημα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν (28χρονος και 27χρονος), είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες και καταστήματα στην περιοχή της Ανθήλης.

Κατά τη εξέλιξη της διερευνώμενης υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν αρχικά χθες το πρωί να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 27χρονο δράστη σε περιοχή της Λαμίας, ενώ χθες το απόγευμα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων και τον 28χρονο ο οποίος είχε επιβιβαστεί σε υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον προέκυψε και η εμπλοκή ενος 61χρονου ημεδαπού, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε κλαπεί από τους δράστες και συνελήφθη, ενώ όπως διαπιστώθηκε απασχολούσε παράνομα στην επιχείρησή του τον 22χρονο αλλοδαπό.

Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάσθηκε μία (1) περίπτωση ληστείας, την οποια οι δράστες διέπραξαν την 02-02-2013 το βράδυ, σε βάρος 77χρονης ημεδαπής στην οικία της στην Ανθήλη, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.

Επίσης προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 02-02-2013 έως και 20-03-2013, διέπραξαν οκτώ (8) κλοπές, απόπειρες κλοπών σε οικίες, καταστήματα και Ιερό Ναό στην ανωτέρω περιοχή, ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ήταν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, οικιακά σκεύη και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε αποθήκη κοντά σε αθλητική εγκατάσταση στην Ανθήλη, όπου οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν κυρίως τα κλεμμένα εργαλεία. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός από ηλεκτρικά τρυπάνια, μία μηχανή κουρέματος του γκαζόν, ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, τρία μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιος κόφτης με (22) ξυράφια, μία απομίμηση περιστρόφου, ένα ζευγάρι γάντια, κλειδιά οικιών και άλλα μικροαντικείμενα.

Σημειώνεται ότι προχθές αργά το απόγευμα ο 22χρονος κρατούμενος απέδρασε από τον προαύλιο περιφραγμένο χώρο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, κατά την μεταφορά του μαζί με τον 21χρονο συνεργό του και τον 61χρονο ημεδαπό, στον χώρο των κρατητηρίων του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ο 22χρονος, συνελήφθη μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις συνελήφθη εκ νέου από τους δύο αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη της φύλαξής του, χθες το βράδυ σε πρόχειρο κατάλυμα που διατηρούσε στην περιοχή της Ανθήλης.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και για τους τέσσερις υπηκόους Αλβανίας διατάχθηκε η κράτησή τους προκειμένου να οδηγηθούν αύριο το πρωί και να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.


LamiaTimes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment