Στο τυπογραφείο η ιστορία της βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού!

Μέρος του τείχους των αρχαίων Ξυνιών


Άποψη των τειχών της Αρχαίας πόλεως των Θαυμακών, στο Δομοκό
Μετά από δεκαετή προσπάθεια, το πόνημα του Δημήτρη Καρέλη για την ιστορία της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού μπήκε στο τυπογραφείο! Το βιβλίο-λεύκωμα, με τίτλο-έκπληξη, θα κυκλοφορήσει το Πάσχα και η πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης είναι η Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, στο Δομοκό.
Στις κοντά 400 σελίδες του περιλαμβάνει όλη την ιστορία της περιοχής της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού, από την προϊστορία, την αρχαιότητα, τους Ρωμαϊκούς – Βυζαντινούς χρόνους, την Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τον ατυχή πόλεμο του "Μαύρου" 1897, ως το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την σύγχρονη ιστορία. Υπάρχει ακόμη εκτενής αναφορά σε όλες τις αρχαίες πόλεις και ακροπόλεις της περιοχής, με αντίστοιχες φωτογραφίες.
Επίσης σύντομο ή μεγαλύτερο ιστορικό για όλες τις κοινότητες του Δήμου Δομοκού και των όμορων, πιο κοντινών μας χωριών, τους διατελέσαντες Δημάρχους και βουλευτές της περιοχής, σημαντικές προσωπικότητες καταγόμενες από τον τόπο μας, την εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής και πάρα πολλά ακόμη στοιχεία.
 Για πρώτη φορά, μετά από 50 χρόνια και το βιβλίο του Θεόδωρου Καρατζά,  η ιστορία της περιοχής Δομοκού βρίσκεται συγκεντρωμένη σε ένα βιβλίο, και είναι προσιτή σε όλους όσους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα.
Η εργασία βασίστηκε σε πάνω από 170 γραπτές πηγές, 50 διαδικτυακές σελίδες, αλλά και αφηγήσεις, περιέχει δε μερικές από τις πιο σπάνιες φωτογραφίες του Δομοκού και της περιοχής. Επειδή η ιστορική έρευνα δεν τελειώνει ποτέ, ο συγγραφέας αποφάσισε να εκδώσει το πόνημα, επιφυλασσόμενος σε μελλοντικές προσθήκες, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχικά σε λίγα σχετικά αντίτυπα, γι αυτό και όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο e-mail: info@karelisdimitris.com, ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στέλνοντας το μήνυμά τους στην φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ.

Με τις ευχές όλων μας, στο συγγραφέα και το βιβλίο, έπονται περισσότερα!!!
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment