Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με κατίκι Δομοκού

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με κατίκι Δομοκού
Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με κατίκι Δομοκού
Συστατικά
  • Γαλοπούλα κιμάς 500 γραμ.
  • Κρεμμύδια φρέσκα2 τεμ.
  • Ψωμί 2 φέτες
  • Κύμινο 1 κ.σ.
  • Μαϊντανός ½ ματσάκι
  • Αυγά 3 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 4 κ.σ. και λίγο για το ψήσιμο
  • Πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ.
  • Ρίγανη ½ κ.γ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι 2 κ.σ.
  • Κατίκι Δομοκού 2 συσκ. (των 250 γρ)
  • Τυρί γραβιέρα τριμμένη ½ φλιτζάνι τσαγιού
  • Δυόσμος 2 κ.σ. ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Τρίβουμε το μουσκεμένο ψωμί στο μπλέντερ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και 2 από τα αυγά και πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 175° για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κατίκι με τα 1 αυγό, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα στα κεφτεδάκια.

Ψήνετε στους 195° για άλλα15 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρουμε.
http://www.nikas.gr/
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment