Με κύριο θέμα την πυροπροστασία της περιοχής συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δομοκού


Με κύριο θέμα την πυροπροστασία της περιοχής, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δομοκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 11:00π.μ., υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Α. Σύρου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κα Ζωβοΐλη Αθανασία.

Υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και στην απαραίτητη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου πυρκαγιάς, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης κάνοντας αναφορά στην  υλοποίηση έργων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου (αποψίλωση οικοπέδων, χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων, αλλά και ενημέρωσης των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο).

Απ’ όλους εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων και των φορέων, ενώ δεσμεύτηκαν, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να δώσουν  την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλήψεις.

Οι Συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Στη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου  υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Σύρου, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι Αντιδήμαρχοι κ. Γραμματίκας Κωνσταντίνος, κ. Δημούδης Δήμος, κ. Γκούβας Γεώργιος, κ. Ματσαδές Σπυρίδων, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού κ. Μπάρκας Χρήστος, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Μέγγος Νικόλαος,  ο Διοικητής του Α.Τ. Δομοκού, κ. Κυρίτσης Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Χριστόπουλος Νικόλαος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλόπουλος Χαράλαμπος.

 
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment