Η επίσκεψη της κινητής μονάδας Μαστογραφίας στο Δομοκό


Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου.
 Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό  έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Δομοκού  η μονάδα μαστογράφου βρέθηκε στην περιοχή μας στις 28 και 29 Μαρτίου και εξετάστηκαν συνολικά 100 γυναίκες της επαρχίας μας ηλικίας από 40 έως 70 ετών.

Το προσωπικό της Εταιρείας με μέλη του Παραρτήματος Δομοκού

Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια βοήθησε το προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δομοκού,  ο Δήμος Δομοκού και το Παράρτημα μας.

Ελπίζουμε και στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας με την εκ νέου επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας στο μέλλον.
 
 
 
 
 
 
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment