Με λαμπρότητα εορτάστηκαν η Σύναξη των Φθιωτών Αγίων και η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Σύναξη πάντων των Φθιωτών Αγίων που εφέτος συνέπεσε με την εορτή της Ορθοδοξίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Ποι­με­νάρχης μας καλοσώρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Κύριλλο και τον ευχα­ρίστησε που αντα­πο­κρίθηκε στην πρόσκλησή και ελάμπρυνε με την παρουσία του και τον θεολογικό του λόγο, την πανήγυρη.

Την Κυριακή τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Κυρίλλου. 

Τον θείο λόγο και τις δύο ημέρες εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Κύριλλος, ο οποίος με θεολογικό στοχασμό αναφέρθηκε στο νόημα της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του Ναού η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εις ανάμνησην της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το έτος 842.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Κύριλλο, για την πατερική του διδασκαλία με την οποία εξέφρασε το περιεχόμενο της Κυριακής της Ορθοδοξίας και μας χειραγώγησε σε ένα δρόμο επιγνώσεως, που είναι ο γνήσιος δρόμος της Εκκλησίας.  Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς το λαό ετόνισε ότι Ορθοδοξία θα πει ελευθερία,  θα πει αλήθεια , θα πει ότι το τέλειο και γι’ αυτό αγωνίσθηκαν οι Πατέρες και γι’ αυτό η Εκκλησία μας την διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού, όχι όπως την διακηρύσσουν και την διαφυλάττουν οι φανατικοί και οι ακραίοι που κάνουν την Ορθοδοξία σημαία για να επικαλύψουν την κακοπραξία τους αλλά μια Ορθοδοξία που έχει αγάπη από περάτων έως περάτων της Οικουμένης, που έχει το φως και την αλήθεια των Πατέρων, που δέχεται όλους τους ανθρώπους, που συγχωρεί και χειραγωγεί όλους μας από αυτόν τον κόσμο στην Βασιλεία των Ουρανών.     

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων και της Ορθοδοξίας παρέστησαν ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος με το επιτελείο του και πλήθος πιστών. 
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment