Δημήτρης Παπαγυιός: Στηρίξτε τους αγρότες στηρίξτε την Ελλάδα


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα  έχει τρεις βαριές βιομηχανίες : Την γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.

Γνωρίζω πολύ καλά τις δύο , την γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι ‘βιομηχανίες’ αυτές είναι κοινωνικές βιομηχανίες και ανήκουν σε πολλά εκατομμύρια  Έλληνες.

Για να πάνε μπροστά, προς όφελος της χώρας, της οικονομίας και των Ελλήνων, χρειάζονται εφόδια  (φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλπ) όσο γίνεται πιο φτηνά , στο κόστος, χρειάζονται πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια όσο γίνεται πιο φτηνά, χρειάζονται αγροτικά μηχανήματα σε όσο το δυνατόν φτηνότερες τιμές. Μόνον έτσι θα έχουμε σωστή εκμετάλλευση της γης και θα έχουμε δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι επιδοτήσεις δεν δίνονται στους αγρότες , ουσιαστικά δίνονται στο κοινωνικό σύνολο. Οι αγρότες είναι το εργαλείο για να έχει η χώρα όλα τα απαραίτητα  αγαθά για την διαβίωση του Ελληνικού λαού ( σιτάρι , καλαμπόκι, βαμβάκι, κρέας γάλα, φρούτα κλπ) . Όμως σήμερα οι αγρότες αγοράζουμε την ενέργεια και τα εφόδια με ευρώ και πουλάμε τα προϊόντα μας με δραχμές. Καταστροφή!

Γι’ αυτό σήμερα εμείς οι αγρότες ζητάμε από την ηγεσία του κράτους να αντιληφθεί που είναι ο πλούτος του κράτους και να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματά μας. Ο φορομπηχτισμός δεν παράγει αγαθά , δεν παράγει πλούτο.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζονται έμπειροι  και τίμιοι γεωπόνοι και έμπειροι και τίμιοι κτηνίατροι, δίπλα, κοντά στους αγρότες . Και υπάρχουν πολλοί , αλλά το κράτος τους έχει παροπλισμένους και εμείς είμαστε απροστάτευτοί και απληροφόρητοι.

Κύριοι κυβερνώντες συνέλθετε από την νάρκη που εδώ και χρόνια έχετε πέσει και απαλλαγείτε από τους κακούς συμβούλους που σας παραπληροφορούν για να μπορέσετε να δείτε την πραγματικότητα και έτσι να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Δημήτρης Παπαγυιός

Γεωργο-κτηνοτρόφος

Δομοκός -  Φθιώτιδος

Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ.
 
 
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment