Συνελήφθησαν έξι άτομα για απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών δικτύου της ΔΕΗ σε αγροτικές περιοχές του Δομοκού

Κατεστραμένος μετασχηματιστής στην περιοχή της Ξυνιάδας

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα για απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών δικτύου της ΔΕΗ, σε αγροτικές περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας

Κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοκίνητα, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Συνελήφθησαν, χθες (2-2-2013) τα ξημερώματα, στα όρια του Νομού Φθιώτιδας με τον Νομό Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, έξι (6) ημεδαποί, ROMA , ηλικίας 62, 36, 36, 34, 32 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα δ ιάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί οι οποίοι εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του ενός 36χρονου και ένα Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του 62χρονου, στα οποία επέβαιναν οι έξι δράστες, να κινούνται ύποπτα στην αγροτική οδό Μεταλλείων Ομβριακής – Ξυνιάδας.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αγνόησαν τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις για να σταθμεύσουν τα οχήματά τους και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, και μετά από άμεση κινητοποίηση, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην διασταύρωση προς Αχλαδιά Σοφάδων Καρδίτσας. Από τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι συλληφθέντες μετέβησαν από την περιοχή της Καρδίτσας στον Δομοκό Φθιώτιδας με σκοπό την κλοπή μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ, έχοντας στην κατοχή τους πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κατάλληλων για την αφαίρεση χαλκού από αυτούς.

Επίσης από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνάται το ενδεχόμενο της συμμετοχής των ανωτέρω δραστών σε περιπτώσεις κλοπής δεκατριών (13) μετασχηματιστών δικτύου της ΔΕΗ οι οποίοι αφαιρέθηκαν από αγροτικές περιοχές της Ξυνιάδας Δομοκού το τελευταίο διήμερο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
 
 
 
 
 
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment